Taai Taai Sinterklaassnoepgoed

Taai Taai Maken

Wat heb je nodig?

  • Zelf Taai Taai maken - Sinterklaassnoepgoed250 gram bloem
  • 100 gram honing
  • 1 eetlepel stroop
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel potas (ook wel kaliumcarbonaat genoemd, is een rijsmiddel)
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen anijs
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • een koekplank (als je die hebt)

We gaan taai taai maken!

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de honing in een pannetje – op het fornuis – of in een kommetje in de magnetron. Verwarm de honing zachtjes en roer de stroop erdoor. Laat dit afkoelen. Zeef de bloem in een kom en roer er de kruiden en de potas door.
De afgekoelde honing met stroop er doorheen roeren en kneed het geheel tot je een stevig deeg hebt. Rol het deeg uit of vul de vormpjes van de koekplank ermee. (Deze wel eerst bestuiven met een beetje bloem, dan plakt het deeg er niet aan vast.) Leg het deeg of de koekvormen op een stuk bakpapier op een bakblik. Na 25 minuten in de oven te hebben gebakken, is je taaitaai klaar. Controleer eerst wel met een naald of je koek ook echt gaar is. Nog lekkerder dan uit de winkel!