Winnaars Speelgoed van het Jaar

Speelgoed van het Jaar 2015 VerkiezingBen je op zoek naar het beste speelgoed voor een kind in alle leeftijden van 0 tot 12+ jaar? Er is zoveel speelgoed te koop dat je vast door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn net de winnaars van Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt en het winnende speelgoed is ook dit jaar weer het allerleukste én allerbeste wat je voor elke leeftijdscategorie kunt vinden.

Speelgoed van het Jaar winnaars

Dit zijn de winnaars, beginnend bij de jongste leeftijdscategorie: het Magisch Speelhuis, Spelletje 3 Kleine Biggetjes, Schetenjacht, K-Force Mega Boom, Meccano Meccanoid G15 KS Robot en voor 12+ de AirRaiders Focus Drone!

Leeftijdscategorieën

 • 0 t/m 3 jaar
  VTech Vrolijke Vriendjes Magisch Speelhuis Dit speelhuis heeft 3 verdiepingen en een tuintje.
  Ga op ontdekking en plaats Sofie of een ander vrolijk vriendje op één van de 7 Magic Points voor nog meer speelplezier.
 • 4 & 5 jaar
  Drie Kleine Biggetjes Er was eens… een betoverend denkspelletje met 3 biggetjes en een wolf. Kun jij de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Houd de biggetjes wel binnen als de wolf langs het huisje sluipt.
 • 6 & 7 jaar
  Schetenjacht – Wie heeft er een scheet gelaten? In dit grappige spel gaat het er om wie kan raden welke speler de vader op het midden van het speelbord een scheet heeft doen laten.
 • 8 en 9 jaar
  K’NEX K-Force Mega Boom – Blaster Bouwen en schieten met je eigen Mega Boomblaster. Je kunt 6 blasters bouwen met dit pakket, maar natuurlijk ook je eigen Mega BoomBlaster samenstellen. Knallen maar!
 • 10 & 11 jaar
  Meccanoid G15 KS Persoonlijke Robot Bouw je de Meccanoid G15 KS persoonlijke robot van Meccano op, dan bouw je geen speelgoed maar een echte vriend. Moeilijk is het niet, het gereedschap zit in de doos. Heb je het lichaam van de Meccanoid klaar en de batterijen aangesloten, dan helpt Mecca je hem verder in elkaar te zetten. Je kunt je Meccanoid zelfs ombouwen tot een dinosaurus, of wat je maar kunt bedenken.
 • 12 tot ?
  Air Focus Drone Voor iedereen van 12 tot 82 die gek is op vliegen is dit een geweldige drone die neit voor niets winnaar is geworden in deze leeftijdscategorie. Of je nu zoon of papa bent, met de nieuwe Focus drone van AirRaiders kun je vliegen en tegelijkertijd foto’s en video’s maken! De Focus is dan ook geschikt voor zowel binnen als buitenshuis vliegen. Met zijn ingebouwde gyro blijft de Air Focus stil genoeg hangen om perfecte foto’s en video’s t maken, maar ook voor een looping draait deze drone zijn propellors niet om. Met unieke  auto return knop, waarmee je de Air Focus automatisch terug laat keren.

De vakjury van Speelgoed van het Jaar

Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.

Elk jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën 4 à 5 vijf nominaties. De vakjury bestaat uit echte speelgoedmensen: journalisten, speelgoedinkopers en mensen die gewoon heel veel verstand van speelgoed hebben. Zij testen het speelgoed op al die punten. Het genomineerde speelgoed krijgt allemaal het logo: Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2015. Hierna kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze.